Kupnja nekretnina

 

 

 

TwnklEstate (TE) ovlašćuje kupce nekretnina da kupuju po cijenama manjim za 50% od tržišnih cijena, a istovremeno omogućuje prodavačima da prodaju nekretnine po vladajućim tržišnim cijenama zahvaljujući opcijama i pametnim ugovorima koji se temelje na tehnologiji lanca blokova (engl. blockchain).

 

TwnklEstate prva je tvrtka koja počinje koristiti tehnologiju lanca blokova kako bi poremetila tradicionalne poslovne modele nekretnina. Ostali modeli poslovanja trenutačno su u fazi planiranja implementacije tehnologije lanca blokova za iskorištavanje industrije nekretnina. 

Kako je moguće kupiti nekretnine po vrijednosti manjoj za 50% od tržišnih cijena, a istodobno plaćati prodavateljima tržišne cijene? 

TwnklEstate ulazi u opcijski ugovor (od 6 mjeseci do 2 godine) za kupnju nekretnine s njenim vlasnikom ili prodavateljem, ugovor je podvrgnut kristalizaciji buduće udarne cijene izražene u rainbow valuti (YEM),  a zatim stvara 100,000 frakcijskog prava vlasništva (engl. fractional ownership rights – FOR) za tu nekretninu u svrhu prodaje zainteresiranima.


Zainteresirani kupci zatim rezerviraju broj FOR-ova koje žele kupiti za tu nekretninu i pričekaju da vide hoće li se udarna cijena iskristalizirati unutar razdoblja ugovora tako da se njihovi FOR-ovi mogu aktivirati. Ako se udarna cijena ne postigne, njihovi FOR-ovi im se u cijelosti vraćaju. 

FOR-ovi se prodaju s TwnklEsate Coin (TEC) koji je ekskluzivno kupio Rainbow Currency (YEM), a možete koristiti i uslugu tako da ih kupite izravno s USD, EUR ili BTC preko stranice Yemexchange .Prednosti ovog aranžmana:

– Omogućuje da TwnklEstate (TE) plati prodavačima realnu cijenu na tržištu nekretnina i da proda nekretninu kupcima na znatno nižoj stopi od tržišnih cijena, i to zbog uvažavanja cijene u YEM do trenutka kada se udarna cijena iskristalizira i kupi nekretnina. Uvažavanje cijene u YEM rezultirat će uvažavanjem cijene TwnklEstate novca (TEC) i učinit će da njegovu vrijednost plate kupci pri rezerviranju kupnje nekretnine što će rezultirati time da cijena bude veća do trenutka kupovine nekretnine i da pametni ugovor utječe na kupljene FOR-ove.

– Omogućuje kupcima da kupuju nekretnine bilo gdje u svijetu jer ih posjeduju putem digitalnih vlasničkih prava TE tvrtke, dok TE zadržava prava na fizičko vlasništvo (engl. Title Deed). Ako ste sami kupili svih 100,000 FOR-ova, možete zatražiti TE da prenese fizičko vlasništvo na vas. Sposobnost kupnje nekretnina bilo gdje u svijetu osnažit će investitore za nekretnine da razn­­­ose svoj geografski rizik koncentracije istodobno ulažući u ovaj portfelj. 


– Omogućuje malim ulagačima sudjelovanje u kupnji nekretnina visoke zarade koje inače ne bi bilo moguće bez same mogućnosti kupnje dijela (FOR) te nekretnine.

– Omogućuje ljudima koji idu na godišnje odmore da imaju udio imovinskog vlasništva u skupim posjedima za odmor, što inače ne bi bilo moguće za pojedince koji si ne mogu priuštiti kupnju ni dijela nekretnine kroz FOR vlasništvo. Suvlasnici mogu iznajmiti posjed i dijeliti prihod te se mogu dogovoriti oko broja dana u kojima mogu koristiti svoj udio FOR-ova kao ulaznicu za besplatan boravak u objektu za odmor. 

– Digitalno vlasništvo koje omogućuje lanac blokova pruža privatnost vlasniku nekretnine koja nije moguća s fizičkim vlasništvom. TE je zadržao fizičko vlasništvo, dok je digitalno vlasništvo privatno sadržano u lancu blokova.– Digitalni vlasnik nema administrativne dužnosti za održavanje nekretnine. Sve administrativne poslove i njihove relevantne troškove obavlja i plaća TE. Ako je nekretnina u suvlasništvu više vlasnika FOR-ova, tada će godišnji prihod biti distribuiran suvlasnicima od TE srazmjerno i ovisno o broju FOR-ova u vlasništvu svakog suvlasnika. 


– Rizik da se nekretnina proda više ljudi u isto vrijeme je svedena na minimum zbog činjenice da je profesionalna tvrtka za nekretnine uključena u njenu kupnju, a jednom kad je kupljena, nekretnina je smještena u knjigu lanca blokova koja je besprijekorna.


– Čak i ako trenutno nemate novca za kupnju nekretnine, velika stvar za Vas je da se besplatno pridružite tvrtki kao njena podružnica i upoznajte one koji si mogu priuštiti kupnju s ovom predivnom prilikom koja je dostupna samo u TE.