Višestruka verifikacija

Ovdje možete pogledati uputstva  kako napraviti višestruku zaštitu osobno za sebe  a i za tvrtku.

Napomena: Text je preuzet sa recapa 

Trenutna ova usluga nije dostupna - več je najavljena.

 

Kada se otvori PerNumPass, vidjet ćete okvir u kojem piše "Lozinke i verifikoni". Morate kliknuti na plavu poveznicu “promijeni” i otvorit će vam se novi okvir.

 

 

Na vrhu vidite "Kliknite ovdje za postavljanje Verifikona", a zatim ćete vidjeti ovo...

 

 

Ovdje vam govori da morate odabrati 3 Verifikona za našu dvosmjernu 3-faktorsku autentifikaciju. Kada se prijavite sa svojim PERNUMPASS-om na bilo kojoj web stranici koja sudjeluje, vaša 3 osobna Verifikona bit će prikazana nakon što unesete svoj PerNum i lozinku. Dakle, znate da web stranica nije phishing web stranica prije nego što unesete svoj jednokratni PIN, jer nema šanse da web stranica za phishing zna vaše osobne Verifikone.

 

 

Ovdje možete vidjeti da trebate odabrati svoj skup od 3 Verifikona među različitim vrstama ikona. Kao što vidite, postoji mnogo različitih koje možete izabrati, a još će ih biti dodano. 

 

S onim što je sada dostupno, trebala bi otprilike 1 prema 34 milijuna prilika da netko pogodi vaše osobne Verifikone, a kako nastavljamo dodavati još, ići će do 1 prema milijardu šanse da netko pogodi vaše osobne Verifikone ! To znači da svoje web stranice činimo milijardu puta sigurnijima, a u mreži Unicorn to radimo s ljupkošću i stilom!

 

Kada, na primjer, kliknete na slatkog malog magarca, vidjet ćete mnogo različitih životinja koje možete izabrati…

 

 

Međutim, niste obavezni odabrati sve 3 od ovih životinja u prvoj skupini. Možete odabrati jednu odavde, a zatim druge 2 iz drugih grupa ikona, na primjer zastave, ili kako god želite. Možete odabrati svoje Verifikone kako god želite.

 

No, ovdje je važna točka, iako smo svi jednorozi u Unicorn Network  i mnogi od nas vole YEM, a vi ćete pronaći ikone povezane s tim slikama, no odaberite nešto jedinstveno za sebe. Imajte na umu da je vaša sigurnost onoliko jaka koliko je jaka vaša najslabija karika, stoga za maksimalnu sigurnost ne birajte stvari koje se mogu lako povezati s vama, poput Unicorna  na primjer. Možete čak odabrati one koje vam se najmanje sviđaju, što god odlučili, čuvajte svoje podatke na sigurnom. Svakako detaljno zapišite što ste odabrali.

 

 

Ovdje imamo primjer prve ikone odabrane da bude sladoled. Ali, ako pokušate kliknuti na gumb "POTVRDI SVOJ ODABIR", prikazat će vam se sljedeće...

 

 

Greška: morate odabrati 3 Verifikona.

 

Dakle, to znači da ne možete ništa potvrditi dok ne odaberete sva 3 Verifikona.

 

 

Ako ste se iz nekog razloga predomislili i želite ukloniti sladoled, samo prijeđite mišem preko njega i pojavit će se crveni X. Zatim jednostavno kliknite na X i on će biti izbrisan.

 

 

A ispod možete vidjeti primjer s 3 odabrana Verifikona.

 

 

Kao što vidite, sve 3 su životinje u ovom slučaju, ali imajte na umu sljedeće: možete naići na istu životinju koja radi različite stvari u različitim Verifikonima. Na primjer, ovdje je nilski konj s otvorenim ustima , ali možda postoji još jedan Verifikon gdje je nilski konj sa zatvorenim ustima, ili trči itd. Isto vrijedi i za druge životinje i slike.

 

Stoga morate dobro zapamtiti koje Verifikone birate i po mogućnosti to negdje zapisati, baš kao što imate svoj Master PIN zapisan i čuvan na sigurnom mjestu, učinite isto s podacima o svojim Verifikonima.