Teška vremena za kripto

Igrače u kripto industriji očekuju teška vremena jer je YEM spreman zaštititi njihova povjerenja.

Teško nadolazeće regulatorno okruženje za kriptovalute ne može se prenaglasiti kada čitate ovaj post na blogu Europske središnje banke (ECB).

Usred ovog visokog stupnja neizvjesnosti i otvorene nelagode vrhovnih regulatornih tijela protiv kriptovaluta, savršena migracija YEM-a s kriptovalute na digitalnu valutu središnje banke (CBDC) u ovom pogodnom trenutku nakon što ju je usvojio Suvereni Red Bene Merenti kao svoju jedinu zakonsko sredstvo plaćanja je nevjerojatno.

https://bbm.money

Uz nagovještaj ECB-a, trgovanje nepokrivenim kriptovalutama tretirat će se kao kockanje u porezne svrhe. Osim toga, ECB traži propise kojima bi se priznala spekulativna priroda nepokrivenih kriptovaluta i tretirale ih kao aktivnosti kockanja. YEM, kao fiat digitalna valuta, neće potpasti pod ovaj tretman.

YEM, kao prvi CBDC u svijetu, ispred je ostalih suverenih entiteta, spreman odigrati ulogu čuvara povjerenja o kojem u konačnici ovise privatni oblici novca, kao što poziva ECB u citiranom paragrafu u nastavku:

"Međutim, sami propisi i oporezivanje neće biti dovoljni za rješavanje nedostataka kriptovaluta. Da bismo izgradili čvrste temelje za digitalni financijski ekosustav, potrebna nam je digitalna imovina za namiru bez rizika, koja se može osigurati samo novcem središnje banke. Zato ECB i središnje banke diljem svijeta rade na maloprodajnim i veleprodajnim digitalnim valutama središnjih banaka. Očuvanjem uloge novca središnje banke kao sidra platnog sustava, središnje banke će očuvati povjerenje na kojem privatni oblici novac u konačnici ovisi."