Pripreme na oštre akcije

Zašto biste se trebali pripremiti na oštre vladine akcije protiv kriptovaluta od 2023. nadalje i kako igrati na sigurno

https://www.ecb.europa.eu/press/blog/date/2023/html/ecb.blog230105~75d5aee900.en.html

Nespremnost vlada da reguliraju kriptovalute glavni je razlog zašto se za sada ne isplati koristiti kriptovalute.
Taj je osjećaj proizvod straha vlada da će ljudi radije koristiti kriptovalute kojima upravlja privatno nego svoje monetarne sustave iz niza razloga, uključujući njihovu nemogućnost praćenja lažnih transakcija objavljenih u jednoglasnim blockchain tehnologijama, činjenicu da privatne blockchain tehnologije osiguravaju porez utajivači s pogodnim okruženjem za skrivanje svojih prihoda od očiju vlade u porezne svrhe, činjenica da su privatne blockchain tehnologije učinkovitije i djelotvornije od postojeće tradicionalne tehnologije koju vlade koriste za upravljanje svojim novcem, itd.


Do sada vlade nisu u potpunosti zabranile kriptovalute zbog prednosti koje blockchain tehnologija donosi našem svijetu i zato što je kripto industrija još uvijek premala da bi im predstavljala prijetnju. Kada je Facebook pokušao smisliti svoju stabilnu kovanicu Lira, vlade su brzo intervenirale i srušile je jer bi kripto išla ravno u mainstream, uzimajući u obzir ogromnu bazu lojalnih članova koje Facebook ima.
Iz istih razloga, svaka kriptovaluta koja će imati veći potencijal da postane mainstream u budućnosti doživjet će sudbinu Facebooka.
Nespremnost vlada da reguliraju kripto industriju i niska ulazna barijera u industriju stvorili su pogodno okruženje za prevarante, neiskusne ulagače i osobe koje preuzimaju visoki rizik da sudjeluju u industriji, što je rezultiralo velikim gubicima bogatstva koje su iskusili potrošači i ulagača u industriji, što je zauzvrat doprinijelo doživljenim visokim stopama volatilnosti.
Nakon što su se uvjerili da nema povratka na korištenje blockchain tehnologije za upravljanje svojim monetarnim sustavima, vlade su sada zauzete izradom vlastitih digitalnih valuta središnje banke (CBDC), a nije teško predvidjeti oštre udare na privatne kriptovalute kada se njihove CBDC na mjestu.


Usred sve ove galame, pojavljuje se kriptovaluta pod nazivom YEM koja je u dobroj poziciji da postane mainstream zahvaljujući svojoj arhitekturi koja je pažljivo kalibrirana da ublaži sve rizike i nedostatke svojstvene kriptovalutama i svom novom statusu prvog CBDC-a, što čini nije prijetnja, već ravnopravan monetarnim sustavima drugih vlada, čime se izbjegavaju vladine akcije protiv kriptovaluta.
https://bbm.money
Nazivam YEM prvim CBDC-om jer Bitcoin, koji je ranije skovan pod tim imenom nakon što je usvojen kao zakonsko sredstvo plaćanja u El Salvadoru, nema monetarne kvalitete zbog svoje jednoglasne blockchain tehnologije, koja privlači prevarante i utajivače poreza da je koriste, njegove ekološke nepogodnosti blockchain tehnologiju, njene visoke transakcijske naknade i divlje fluktuacije cijena, što je čini neprikladnom kao pohranu vrijednosti, sredstvo razmjene i obračunsku jedinicu.

 
Hitova: 140