Nova era digitalne valute

Posljednjih je godina popularnost digitalnih valuta naglo porasla, a mnogi su ljudi prepoznali potencijal ove nove tehnologije da promijeni način na koji upravljamo svojim financijama. Među mnogim digitalnim valutama koje su danas dostupne, YEM (Your Everyday Money) ističe se svojim jedinstvenim pristupom kombiniranju prednosti blockchain tehnologije sa sigurnošću i pouzdanošću potrebnim za svakodnevnu upotrebu.

YEM je stvoren 2017. godine s ciljem pružanja međunarodne digitalne valute koja nadilazi slabosti drugih kriptovaluta. Valuta je dizajnirana za rješavanje rizika utvrđenih u detaljnoj studiji na 46 stranica o digitalnim valutama koju je izdalo Europsko bankovno tijelo (EBA) 2014. Zaklada YEM, regulatorna organizacija za YEM, poduzela je mjere za osiguranje zaštite i stabilnosti valute, slično središnjoj banci tradicionalne valute.

Zaklada YEM priznata je kao međunarodna nevladina organizacija (INGO) od strane Ujedinjenih naroda i nalazi se na popisu Unije međunarodnih udruga. Aktivno radi na dobivanju statusa sudionika u Ekonomskom i socijalnom vijeću UN-a i Vijeću Europe, zbog svoje podrške nekoliko ciljeva Ujedinjenih naroda, kao što je globalna borba protiv siromaštva. Zaklada predstavlja YEM međunarodnim institucijama kao što su Međunarodni monetarni fond, nacionalne središnje banke i druge vladine i nevladine organizacije.

Njemačko savezno ministarstvo financija potvrdilo je da se virtualne valute, uključujući YEM, trebaju tretirati kao ekvivalent zakonskog sredstva plaćanja ako su prihvaćene kao izravno sredstvo plaćanja. To znači da se YEM može koristiti za financijske transakcije i tretirati isto kao i tradicionalne valute poput eura za računovodstvene i porezne svrhe.

Zaključno, YEM predstavlja novu eru digitalne valute, nudeći sigurno i pouzdano sredstvo plaćanja, a istodobno se bavi rizicima povezanima s drugim kriptovalutama. Uz potporu Zaklade YEM i njezino priznanje kao INGO, YEM ima potencijal igrati značajnu ulogu u budućnosti digitalnih valuta i financijskih transakcija."

Izvor: GPT