Newsletter o međunarodnih udruga

 
Dragi vlasnici valute Rainbow! Dragi članovi SafeZone!
 
Sretni smo što vas možemo službeno obavijestiti:
 
1. RCF je naveden u najnovijem, 56. izdanju Godišnjaka UIA-e (UNIJE MEĐUNARODNIH UDRUGA) i
 
2. I danas smo se prijavili za plaćeno članstvo koje uključuje velike prednosti za umrežavanje s brojnim i velikim i zanimljivim nevladinim organizacijama i međunarodnim nevladinim organizacijama.
 
Zašto uvrštavanje UIA-e i plaćeno članstvo?
 
“UIA je najstariji, najveći i najsveobuhvatniji izvor informacija o globalnom civilnom društvu na svijetu. Do danas provodi sofisticirane i vizionarske koncepte svojih utemeljitelja. Razvijajući se izvan prvobitnog bibliografskog i organizacijskog fokusa, UIA traži načine za prepoznavanje, poštovanje i predstavljanje cijelog spektra ljudskih inicijativa i preokupacija. “ Https://uia.org/history
 
Ciljevi, ciljevi i namjere RCF-a u općem smislu moraju biti zaista korisni u mnogim pogledima, na primjer:
 
1. Korisno za RC nositelje. 
 
2. Pomoći čovječanstvu u različitim oblicima putem Vašeg svakodnevnog novca (YEM).
 
Udruge i suradnja s dobrotvornim udrugama i drugim međunarodnim organizacijama putem UIA-e pomaže nam da iznesemo riječ, podržimo informacije i edukaciju o RC-u i povećamo interes za našu jedinstvenu valutu. 
 
 
Više informacija o UIA-i

Status UIA-a s UN (United Nations) https://uia.org/partners

 
 
2. UNESCO (pridruženi partner) https://en.unesco.org/
 
3. ECOSOC (status savjetnika - posebni status) 
 
Povijest UIA-e
 
1950
Rezolucija ECOSOC-a
Usvojena je Rezolucija 334 B (XI) Ekonomskog i socijalnog vijeća UN-a koja je uspostavila suradnju između Ujedinjenih naroda i UIA-e,  a potvrđena je na 16. sjednici ECOSOC-a. 
"Odbor je jednoglasno izrazio svoju zahvalnost na vrijednosti i korisnosti Godišnjaka međunarodnih organizacija koje je objavila Unija međunarodnih udruga. Članovi su izrazili nadu da će rad Unije postati još bolje poznat i javnosti i državama članicama. i da će se njegov nastavak osigurati “ (UN Doc E / 2489). Savjetodavni status dodijeljen je UIA-i 1951. godine.
 
1952 
Odnosi s UNESCO-om
"UIA je dobila savjetodavni status pri UNESCO-u, a kasnije je nekoliko ugovora donijelo UNESCO-vu pomoć za bibliografski rad i za istraživanje nevladinih organizacija."
 
Više o UIAs povijesti možete pronaći ovdje https://uia.org/history
 
Veselimo se što ćemo biti dobro povezani širom svijeta, postati istinski korisni za sve strane koje dolaze u kontakt s nama, i naravno za sve vaše uspjehe, naše drage i vrijedne RC nositelje i za  one čitatelje koji će se kasnije pridružiti, RC ima vrlo svijetlu budućnost ! 
 
Lora M. Bilger 
U ime Upravnog odbora RCF-a (Rainbow Currency Foundation)